COD GALBEN de furtuni în aproape toată țara, până marți dimineață. Harta zonelor vizate de avertizare

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis în această dimineață două noi avertizări cod galben de ploi torențiale, în aproape toată țara, valabile din această după-amiază până mâine dimineață.

Astfel, potrivit meteorologilor, în intervalul 22 iulie, ora 13.00 – 22 iulie, ora 18.00, în zonele montane, în cea mai mare parte a Transilvaniei, a Moldovei, precum și în nordul Olteniei și în jumătatea de nord a Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Aceasta se va manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și pe arii restrânse grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Dar până atunci, local, în Oltenia, Muntenia și Dobrogea va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități.

Avertizarea meteo cod galben de averse se va restrânge, după ora 18.00, la București și câteva județe din sudul țării, unde va ploua până mâine dimineață.

Astfel, în intervalul 22 iulie, ora 18.00 – 23 iulie, ora 06.00, în Muntenia și în sud-vestul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Vor fi averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și pe arii restrânse grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Perioade cu instabilitate atmosferică vor mai fi până în dimineața zilei de miercuri, 24 iulie, îndeosebi la munte, precum și în regiunile sudice și sud-estice.

Post-ul COD GALBEN de furtuni în aproape toată țara, până marți dimineață. Harta zonelor vizate de avertizare apare prima dată în Libertatea.

Sursa: {sursa}

Leave a Reply

Your email address will not be published.