Incendiu puternic la un depozit din Buzău! 200 de persoane au fost evacuate, iar un pompier s-a intoxicat cu fum

Un incendiu puternic a izbucnit marți după-amiaza, în Buzău, la un depozit de material feroase și produse reciclabile, aflat la ieșirea din municipiu. Incendiul se manifesta pe o suprafața de aproximativ 3000 mp, cu degajări mari de fum.

UPDATE 22.30. Un pompier de la o firmă privată a fost transportat marţi seara la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău după ce a fost intoxicat cu fum în timpul unei intervenţii pentru stingerea incendiului izbucnit la o hală a unei societăţi comerciale din municipiu.

UPDATE 20.00: Pentru eficientizarea misiunii, dispozitivul va fi suplimentat cu alte 2 mașini de stingere de la ISU BIF Aceste măsuri se impun având în vedere cantitatea mare de material combustibil și intensitatea arderii. Din motive de siguranță, 200 de persoane, aflate în proximitatea zonei de manifestare a incendiului, vor fi evacuate. Intervenția este deosebit de dificilă din cauza degajărilor intense de fum, dar și din cauza temperaturilor extrem de ridicate. Pompierii intervin cu apă și spumă pe toate laturile depozitului.

„Incendiul este unul violent, sunt cantităţi mari de substanţe combustibile care ard. Dacă o să fie nevoie de suplimentarea forţelor se va întâmpla şi acest lucru. Incendiul se manifestă la o societate comercială care se ocupă de materiale refolosibile”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu, potrivit știridebuzău.ro

Mașinile de stingere au fost suplimentate cu alte 2 echipaje de la ISU Brăila. 20 de autospeciale se luptă să stingă flăcările.

Pentru eficientizarea misiunii și limitarea pericolului de extindere a flăcarilor, la fața locului intervin 12 mașini de stingere și un echipaj al serviciului voluntar pentru situatii de urgenta. În sprijinul colegilor de la ISU Buzău au fost dislocate 3 autospeciale de stingere de la ISU Prahova, 1 de la ISU Ialomița și 1 de la ISU Vrancea.

Misiunea este una dificilă având în vedere degajările mari de fum și suprafață mare afectată. Pentru protecție populației aflată în zonă, a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-Alert. Din informațiile existente, nu ar fi persoane surprinse în interiorul depozitului.

Post-ul Incendiu puternic la un depozit din Buzău! 200 de persoane au fost evacuate, iar un pompier s-a intoxicat cu fum apare prima dată în Libertatea.

Sursa: {sursa}

Leave a Reply

Your email address will not be published.