PlayStation 5 va fi lansat în decembrie 2020. Ce funcții va avea noua consolă Sony

Compania japoneză Sony a anunțat că noua sa consolă de jocuri, PlayStation 5, va fi lansată în decembrie 2020. Cel mai probabil, va putea fi cumpărată în preajma sărbătorilor, pentru ca împătimiții jocurilor video să-și pună bani pentru a-și cumpăra noul gadget, relatează Forbes.

Anunțul referitor la data de lansare a PlayStation 5 a fost făcut de Jim Ryan, directorul Sony Interactive CEO Jim Ryan, într-o postare pe blogul dedicat consolei.

Modificările față de PlayStation 4 vor fi semnificative, atât din punct de vedere hardware, cât și software, notează Forbes.

În locul clasicului „zguduit” specific acestor controllerele, Playstation 5 va oferi feedback haptic, ce va conferi o nouă dimensiune în funcție de tipul jocului. Reprezentanții Sony spun că, pentru gameri, senzația de atingere va fi atât de rafinată încât vor putea face diferența între un „tackling” într-un joc de fotbal și ciocnirea unei mașini de un zid.

Sony precizează că butoanele L2 și R2 ale PlayStation 5 vor fi adaptive. În acest mod, creatorii de jocuri vor putea programa aceste butoane pentru a reprezenta forța și tensiunea în joc. Astfel, noua consolă va oferi o experiență mai bună în jocuri fie când accelerezi o mașină sau când folosești un arc cu săgeți, notează engadget.com.

Prototipul controllerului se aseamănă cu Dualshock 4, folosit pe actuala generație de consolă Playstation, și suportă încărcare prin USB-C.

Publicația Wired a obținut confirmarea că Playstation 5 va putea procesa tehnologia ray-tracing cu ajutorul noului GPU. De asemenea, SSD-ul va avea o viteză mărită pentru ca gamerii să poată descărca și porni jocul într-un timp cât mai scurt.

foto: Shutterstock

Post-ul PlayStation 5 va fi lansat în decembrie 2020. Ce funcții va avea noua consolă Sony apare prima dată în Libertatea.

Sursa: {sursa}

Leave a Reply

Your email address will not be published.