Situație tensionată în Samothraki. Unul din românii blocați pe insulă, implicat într-un conflict cu un oficial grec

Un român blocat pe insula Samothraki a fost implicat într-un incident cu un angajat al autorităților locale, marți după-amiază. Românul susține că a intrat în sediul Administrației Portuare pentru a cere informații despre situația plecării din insulă, iar acolo ar fi izbucnit o altercație. Românul a fost ridicat de Poliție și a ajuns apoi la medic, acuzând dureri de maxilar.

Incidentul a fost relatat pentru Libertatea de unul din românii blocați din data de 9 august, și a fost surprins într-o filmare.

Imaginile sunt filmate din exteriorul clădirii, în mijlocul
turiștilor care cer eliberarea românului.

Martorii incidentului nu au putut explica cu exactitate ce s-a
petrecut în clădire, văzând pe fereastră doar cearta dintre
român și oficialul grec, care nu îi permite să părăsească
locația.

Românul îi cere acestuia să deschidă ușa și le povestește martorilor că a fost lovit cu pumnul în față de acesta, după ce i-ar fi cerut socoteală. Soția bărbatului este auzită spunând pe înregistrare că sună la ambasadă.

Contactați de Libertatea, reperzentanții Ambasadei României în Republica Elenă au declarat:

Avem în atenție cazul, sperăm să se și rezolve în următoarele minute, vă rog să contactați Ministerul de Externe, Direcția Purtător de Cuvânt pentru mai multe detalii.

Reprezentantul Ambasadei României nu a putut preciza dacă românul a fost reținut sau nu.

Românul a fost preluat de o mașină a poliției și a ajuns, marți seară, la medic, pentru a fi consultat.

Soția bărbatului implicat în altercație a confirmat la rândul ei incidentul, dar nu a putut oferi alte detalii.

„Suntem la medic acum. Are o lovitură la falcă. Nu știm acum care este situația lui, dacă este reținut sau nu. Este greu de spus la acest moment” a precizat aceasta.

Mai mulți cetățeni români sunt blocați pe Insula Samothraki din 9 august, din cauza defectării feribotului care ar fi trebui să-i transfere pe continent.

Post-ul Situație tensionată în Samothraki. Unul din românii blocați pe insulă, implicat într-un conflict cu un oficial grec apare prima dată în Libertatea.

Sursa: {sursa}

Leave a Reply

Your email address will not be published.